Спортсмени Дніпропетровщини – лідери за кількістю медалей серед учасників збірної команди України на Дефлімпійських іграх

Збірна команда України посіла перше місце на Дефлімпійських іграх. Загалом на рахунку української збірної 138 нагород: 62 золоті медалі, 38 срібних та 38 бронзових.

«Це були найяскравіші виступи українських спортсменів на Дефлімпійських іграх. Спортсмени Дніпропетровщини, зокрема й Дніпра, стали лідерами за кількістю нагород – 67 медалей, з них 44 — золоті. Загалом по збірній команді 95% спортсменів посіли призові місця. Це завдяки і тому, що був достатньо жорсткий відбір спортсменів на участь в іграх», – сказала під час брифінгу 26 травня директорка регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт» Олена Зайцева.

За її словами, у підсумку багато дніпровських спортсменів стали мультимедалістами на іграх: «Наприклад, три золоті медалі виборола Віолета Ликова у кульовій стрільбі, Владислав Кремляков – п’ять нагород у плаванні. А також легкоатлети Дмитро Руденко, Сергій Драч, Юлія Шаповал. Окрім того, дуже потужно та яскраво виступила українська команда з баскетболу, яка представлена лише спортсменами Дніпропетровщини. Команда виграла усі матчі Дефлімпійських ігор».

dneprnews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті