В Кабміні назвали дату, коли Україна отримає статус кандидата-члена ЄС

последние новости в Украине останні новини в Україні

Частину роботи з політичних критеріїв, демократичних інститутів, прав людини та реформ уже виконано. Віцепрем’єр із питань євроінтеграції сказала, що наприкінці наступного тижня Євросоюз отримає книгу державності України.

Україні в червні цього року нададуть статус кандидата в члени Євросоюзу — на зустрічі лідерів країн блоку. Про це повідомила віцепрем’єреа із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в етері єдиного телемарафону. Вона зазначила, що цього тижня була в Брюсселі. До кінця наступного тижня влада України збирається передати ЄС книгу державності, продовжила чиновниця.

“Нашу роботу високо оцінили. Ми сподіваємось, що цей день (9 травня) стане вирішальним та переломним для позицій у країнах Європейського Союзу, які цього дня озвучуватимуть бачення Європи, майбутнє Європи. Дуже важливо, щоб бачення Європи було таким, що воно неможливе без України”, — наголосила Стефанішина.

Говорячи про розгляд у ЄС заповненого Україною опитувальника, віцепрем’єрка зауважила, що частину роботи з політичних критеріїв, демократичних інститутів, прав людини та реформ Україна вже закрила. “Ми розраховуємо, що коли лідери ЄС зберуться на саміт у червні цього року, Україні нададуть статусу кандидата в члени ЄС”, — резюмувала вона.

Джерело: aspi.com.ua

DneprNews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті