Тисячу малюнків та оберегів передали діти з Дніпра військовим


У Дніпрі напередодні Дня захисту дітей вихованці закладів позашкільної освіти, художніх шкіл міста через Координаційний штаб волонтерів передали тисячу малюнків та оберегів військовим.

За словами директорки департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дар’ї Білої, починаючи з 2014-го року діти Дніпра створюють малюнки на підтримку захисників, плетуть для них обереги, передають ляльки-мотанки. Про це йдеться на сайті Дніпровської міськради.

«Завтра День захисту дітей, і він не про подарунки, солодощі, а про те, що наші захисники боронять сьогодення нашої малечі, виборюють і відстоюють право на їхнє життя, існування нашої нації. На моє переконання, більш зрозумілого вираження, що саме вкладено у змісті Дня захисту дітей, бути не може. Дорослі люди ціною власного життя захищають життя дітей. Нині у нас зростає цілком свідома нація. І дуже хочеться, щоб наступний День захисту дітей ми вже святкували у більш звичному форматі – танцях, співах, концертах тощо. Сьогодні діти єдині у своєму бажанні привітати захисників України, жити у незалежній, щасливій країні», – підкреслила Дар’я Біла.

Представниця Координаційного штабу волонтерів Дніпра Дар’я Чижик зазначила: «Наш штаб завжди дотримувався позиції, що духовна складова так само важлива, як і гуманітарна допомога. Тому з перших днів війни ми збирали і передавали для наших військових малюнки, обереги від дітей. Майже з кожною передачею гуманітарної допомоги нашим захисникам передаємо творчі доробки дітей».

Вихованка одного із закладів позашкільної освіти Ліза Маркевич теж цього дня передала військовим подарунки.

«Я передала власноруч сплетений браслетик, а також два малюнки: на одному зображений стародавній український оберіг, на іншому — руки наших захисників. Відчуваю неабияку гордість за них», – сказала дівчина.

А Павло Шмельов подарував картину Георгія Переможця: «Він переміг зло, і наші військові теж переможуть. Щиро вдячний нашим захисникам за те, що боронять наш спокій. Вони – справжні герої».

dneprnews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті