На залізничному вокзалі Дніпра переселенці можуть отримати допомогу


На залізничному вокзалі Дніпра понад 1,7 тис пасажирів евакуаційних потягів отримали грошову допомогу. Загалом на більш ніж 3,7 млн грн. Йдеться про разові виплати: 2 тис грн на дорослого та 3 тис грн на дитину або людину з інвалідністю. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Аби переселенці могли отримати допомогу одразу, на вокзалі облаштований пункт видачі коштів. Гроші – від благодійників, які надходять на рахунок Мінсоцполітики», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Вона додала, що після того, як людина отримає статус переселенця, може розраховувати ще й на державні виплати.

Дані про пасажирів-переселенців провідники збирають ще під час руху евакуаційного потяга. Вони заповнюють спеціальну відомість. Туди вносять усіх, кому необхідна матеріальна допомога. Зазначають, скільки серед них дітей, дорослих та людей з інвалідністю.

Списки передають працівникам Укрпошти, які працюють у пункті на вокзалі. Пасажири можуть звертатися туди одразу, як тільки вийдуть із потяга.

На вокзалі у Дніпрі переселенців обслуговує три фахівці Укрпошти.

«За день приймаємо в середньому понад сто людей. Маломобільних – прямо у потязі. За день із супроводжуючими їх зо два десятки», – розповіла працівниця Укрпошти Катерина Гребінченко.

Нині через Дніпро щодня курсує один евакуаційний потяг з Покровська до Львова. У Дніпрі зупиняється на годину.

Проєкт запровадили Офіс Президента, Мінцифра, Мінсоцполітики, Міністерство інфраструктури спільно з Укрзалізницею та Укрпоштою.

Окрім Дніпра, послугою можна скористатися на залізничному вокзалі Львова.

dneprnews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті