25 медалей вибороли дніпровські спортсмени на міжнародних змаганнях з початку війни

Від початку війни зупинився повноцінний навчально-тренувальний процес у спортивних школах Дніпра.

За словами начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики міськради Олександра Осипова, майже 1 100 вихованців спортивних шкіл та федерацій міста відправлено до різних країн для продовження навчально-тренувального процесу. Про це йдеться на сайті Дніпровської міськради.

«Ми вдячні європейським федераціям з різних видів спорту, які підтримали наших спортсменів. Це і Болгарія, Словаччина, Польща, Туреччина, Хорватія, Румунія, Німеччина та інші. За кордоном спортсмени продовжують підготовку, беруть участь у чемпіонатах Європи та міжнародних змаганнях, де показують високі результати. Нині спортивний фронт – особливо важливий. Лунає наш гімн. Український прапор майорить на світовій арені. А для цього наші спортсмени докладають усіх зусиль», – підкреслив під час брифінгу 12 травня Олександр Осипов.

Загалом за час війни на міжнародних змаганнях спортсмени дніпровських комунальних дитячо-юнацьких шкіл, школи вищої спортивної майстерності, училища фізичної культури (ДВУФК) та федерацій з різних видів спорту вибороли 25 медалей: 8 золотих, 6 срібних та 11 бронзових.

Сім нагород вибороли вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл та міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву:

Віталій Стальченко (вихованець «КДЮСШ з боксу та єдиноборств») здобув бронзу на міжнародному турнірі з боксу в Сербії. А також бронзу на міжнародному турнірі з боксу «Джи Бі» у Гельсінкі. Ще одну бронзу на міжнародному турнірі в Чехії.

Олександр Желтяков (вихованець СДЮСШОР з плавання «Метеор») – золота нагорода на міжнародному турнірі в Словенії «MultinationsJunior Swimming Meet 2022». На ліцензійному чемпіонаті Угорщини з плавання встановив одночасно новий рекорд України та новий юніорський рекорд України на дистанції 200 м на спині – 1.57.18.
Марія Леонова (вихованка МСДЮСШОР) – золото на міжнародному турнірі з тхеквондо ВТФ у Швеції (Swedish Open G-2) та бронза на міжнародному турнірі «Berlin Open 2022».

Марія Думіна (вихованка МСДЮСШОР) – срібло на турнірі з тхеквондо ВТФ «Berlin Open 2022».

Вісімнадцять нагород вибороли спортсмени школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), училища фізичної культури (ДВУФК) та федерацій з різних видів спорту нашого міста:

Легка атлетика

Михайло Кохан – золото на Кубку Європи з метання молота серед молоді, який проходив у Португалії, та срібло на турнірі серії Золотого континентального туру в Найробі.

Ярослава Магучих стала чемпіонкою зі стрибків у висоту на Чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні у Белграді. Вона показала свій найкращий результат у цьому сезоні. Також Ярославу визнали найкращою легкоатлеткою Європи у березні 2022 року за версією European Athletics.

Микита Нестеренко здобув золото на міжнародних змаганнях з метань диску «Діонісополіс» у Болгарії.

Дзюдо

Крістіан Хохлов – срібло у складі команди на Кубку Європи з дзюдо U18 у Чехії та золото на Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, що проходив у Страсбурзі.
Іван Чернишенко – бронза на Кубку Європи з дзюдо серед кадетів у Страсбурзі.

Скелелазіння

Євгенія Казбекова – третє місце на міжнародному фестивалі з болдерингу (скелелазіння) у Лондоні.

Бадмінтон

Данило Боснюк – бронза на міжнародному турнірі з бадмінтону «Polish Open2022» у Польщі.
Микита Єрьоменко – бронза у парі на міжнародному турнірі з бадмінтону Stokholm Junior 2022 у категорії U-19.
Федір Тюрін – переможець міжнародного турніру з бадмінтону у Данії у віковій категорії Ю-15.

Спортивне орієнтування
Михайло Поєнко – бронза на відкритих міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування в Австрії.
Руслан Глібов – срібло на відкритих міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування у Стокгольмі (на нічній дистанції).

Бокс

Валерія Капустіна – бронза на міжнародному турнірі з боксу в Сербії.

Захар Поляков – золото на чемпіонаті зі стрибків у воду у м. Лейпциг.

Карате

Нікіта Анкудінов та Матвій Дрік – два срібла на етапі юнацької прем’єр-ліги з карате на Кіпрі, а в Олександра Мацерука – бронза.

Спортсмени Дніпра та області на дефлімпіаді, яка триває у Бразилії, завоювали 35 медалей: 13 – золотих, 10 – срібних та 12 – бронзових.

Наразі команда національної збірної України лідирує. На її рахунку 110 медалей: 48 золотих, 30 срібних та 32 бронзові.

dneprnews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті