В Україні вдруге розпочинається благодійна акція «Години для родини»

У травні БО «Фундація Дім Рональда МакДональда» другий рік поспіль розпочинає благодійну акцію «Години для родини», щоб підтримати родини, діти яких перебувають у лікарнях. В онлайн- магазині https://shop.rmhc.org.ua/ можна придбати безцінні хвилини спільного часу для рідних хворих дітей.

Лікарня – це місце, де допомагають хворим. Та для хворої малечі лікарня, де їй доводиться пробути від кількох днів, а іноді й місяців, – це невідома територія, що змушує щохвилини шукати поглядом ласкаві мамині очі. І найціннішою для дитини в цей час стає підтримка рідних. Тому в дитячих медичних закладах по всій країні БО «Фундація Дім Рональда МакДональда» облаштовує Сімейні кімнати, щоб батьки і діти могли бути поруч. Такі Сімейні кімнати вже функціонують у дитячих лікарнях Києва, Львова, Сум, Харкова та Вінниці. Для родин перебування в Сімейних кімнатах безкоштовне.

5 хвилин теплих обіймів, 40 хвилин без думок про хворобу, 10 хвилин сміху, 20 хвилин спільного чаювання, 1 година відпочинку для мами – це безцінний час, який ви можете подарувати родинам у лікарні. І щоб він був у рідних, нам із вами час допомагати. Потрібно зробити лише два простих кроки:

  1. Перейти на сайт онлайн-магазину #ГодиниДляРодини https://shop.rmhc.org.ua/
  2. Обрати “товар” на потрібну суму та сплатити її, зробивши благодійний внесок.

“Сімейна кімната це чудове місце, яке дозволяє відчути себе як удома, і психологічно витримати всі випробування, які проходять батьки з дитиною під час лікування. На своєму прикладі ми переконались, що, опанувавши себе й зібравшись з думками в затишку цього місця, у рази легше вдається пройти непростий шлях лікування дитини й сповнитися вірою в позитивний результат”, розповідає Володимир, тато маленького Марка, який перебував на лікуванні у Львівській дитячій лікарні “Охматдит”.

Усі кошти, зібрані в межах проєкту, будуть скеровані на утримання Сімейних кімнат у лікарнях України.

Про «Фундацію Дім Рональда МакДональда» в Україні

БО «Фундація Дім Рональда МакДональда» розпочала роботу в Україні 2016 року, як частина глобальної благодійницької мережі. У 62 країнах та регіонах світу Фундація сприяє та підтримує сімейно орієнтований підхід в медичному догляді дітей, який передбачає залучення всієї родини до лікування дитини. З моменту заснування «Фундація Дім Рональда МакДональда» в Україні відкрила 5 Сімейних кімнат Рональда МакДональда в дитячих державних лікарнях. Сімейні кімнати — це спеціально облаштоване місце в лікарні, де батьки й родичі дитини-пацієнта можуть перепочити, набратися сил, поспілкуватися й побавитися з дитиною, а також задовольнити свої базові потреби в гігієні, сні чи харчуванні. Перебування у кімнатах безкоштовне, і вони вже відкриті в: Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит», Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, Сумській обласній дитячій клінічній лікарні, Харківській обласній дитячій клінічній лікарні й Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» у Києві. За роки існування Сімейні кімнати безкоштовно відвідали понад 60 тисяч разів. Докладніше — на rmhc.org.ua.

DneprNews.info

Rate author
Новостной портал Днепра
Add a comment

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті