В Берліні проведуть виставку робіт загиблого фотожурналіста Макса Левіна

8 квітня організація українців в Берліні Vitsche та варшавський Інститут Пілецького організує виставку робіт українського фотографа Макса Левіна, вбитого російськими військовими у березні на Київщині. Вона відкриється о 18 годині (о 19:00 за київським часом)

Під час виставки покажуть фото- та відеороботи Левіна, а його колеги та друзі приєднаються до заходу по відеозв’язку.

Ось декілька останніх фотографій Макса Левіна, зроблених протягом березня в Київській області.

Понад 10 років Максим працював у редакції LB.ua, співпрацював з агентствами Reuters, BBC та Associated Press, а його фото публікували Wall Street Journal, TIME та Vatican news.

Більшість документальних проєктів Левіна пов’язані з війною в Україні, що триває на сході країни з 2014 року.

Макс був одним з журналістів, які документували події Битви за Іловайськ. У 2014 році він разом з колегою Маркіяном Лисейком заснував документальний проєкт AFTER ILOVAISK, присвячений українським військовим.

13 березня фотожурналіст Макс Левін у супроводі військовослужбовця та колишнього фотографа Олексія Чернишова вирушив у село Гута Межигірська на Київщині, щоб документувати наслідки російської агресії в Україні, повідомило видання LB.ua.

Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун — з того часу зв’язок із обома чоловіками зник. Згодом стало відомо, що у місцевості розпочались активні бойові дії.

1 квітня поліція знайшла тіло Макса Левіна. За інформацією Вишгородської окружної прокуратури, беззбройного фотографа вбили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї. Місцезнаходження Олексія Чернишова досі невідоме.

Источник: donttakefake.com
DneprNews.info

Оцініть автора
Портал Новин Дніпра
Додати коментар

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті