В Україні повернуть жорсткий карантин, якщо нових випадків коронавірусу щодня буде 9,5 тис

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути жорсткий карантин в Україні, якщо кількість нових випадків коронавірусу щодня буде перевищувати 9,5 тисячі.Про це він заявив на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і міжнародних організацій, повідомляє пресслужба Офісу президента.Президент нагадав, що в низці регіонів завантаженість лікарень перевищує 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. Зеленський сказав, що держава не може щодня збільшувати кількість ліжок і переводити медустанови виключно на лікування хворих на COVID-19, пише nv.ua

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9500 щоденних заражень коронавірусом. Якщо у нас буде понад 9500 інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім», – підкреслив глава держави.

Станом на 19 жовтня в Україні зафіксували 303 638 випадків коронавірусу, 126 489 хворих одужали, 5673 – померли.Добовий показник захворюваності опустився нижче за 5000 вперше за шість днів, але залишається на високому рівні: за останню добу COVID-19 виявили у 4766 людей.

Згідно з аналізом Київської школи економіки, вже з листопада в Україні можуть щодня фіксувати до 10 тисяч нових випадків COVID-19.

Епідеміолог Андрій Александрін прогнозував, що в листопаді в Україні будуть виявляти до 12 тисяч випадків зараження за добу.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до кінця року в Україні щодня фіксуватимуть 7-9 тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Кабмін продовжив карантин в Україні до 31 грудня. Підхід до пом’якшення або посилення карантину залишився адаптивним, але принцип розподілу регіонів для посилення карантинних заходів змінили.

Країну поділили на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. У кожній діють певні обмеження. З 19 жовтня набув чинності новий розподіл регіонів по карантинних зонах: до червоної вперше потрапили одразу дев’ять обласних центрів.

dneprnews.info

Главный редактор новостного портала DneprNews.info

Rate author
Новостной портал Днепра
Add a comment

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті