У Дніпрі створили інтерактивну мапу для постраждалих від торгівлі людьми


Тепер вся інформація про наявні в області публічні сервіси для постраждалих від торгівлі людьми – на одній мапі. Її створила Дніпропетровська ОДА. Ресурс містить дані про всі центри соціальних служб та райдержадміністрації в регіоні. Осередки, де постраждалі зможуть отримати потрібну допомогу.

Про це розповіла директорка департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА Олена Кришень.

«Тепер вся інформація про місцезнаходження, а також телефони служб соцзахисту і РДА в регіоні – на одному сервісі. А ще – номери «гарячих ліній», куди можуть звернутися за допомогою постраждалі від торгівлі людьми. Карта стане у нагоді й небайдужим, які бажають повідомити органам про випадки примусової праці та різних видів експлуатації людини», – зазначила директорка департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА Олена Кришень.

На інтерактивній мапі області – 22 позначки РДА та 42 – центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В райдержадміністраціях допомагають оформити статус постраждалого від торгівлі людьми. Це необхідно для отримання разової матеріальної допомоги від держави – у розмірі 3-х прожиткових мінімумів. На сьогодні це суми від 5 136 до 6 954 грн.

У центрах соцзахисту надають юридичну, психологічну підтримку. Допомагають із реєстрацією, оформленням та відновленням документів, лікуванням. А ще – працевлаштуватися, якщо треба – отримати нову освіту або професію.

«Активно співпрацюємо з ГО «Промінь Дніпро». Волонтери допомагають постраждалим від торгівлі людьми пройти якісне медичне обстеження, отримати нову професію, а іноді – й грошима, – додала Олена Кришень. – Контакти громадської організації також є на порталі».

Вам стали відомі випадки торгівлі людьми, примусової праці, сексуальної або інших видів експлуатації? Або самі стали жертвою? Телефон національної «гарячої лінії» – 527. Департаменту соцзахисту населення ДніпрОДА – (056) 720 94 45.

dneprnews.info

Главный редактор новостного портала DneprNews.info

Rate author
Новостной портал Днепра
Add a comment

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті