У Дніпрі пластикові паспорти можуть отримати лише обрані

З 1 жовтня закон про застосування ID-паспортів офіційно вступив в силу, проте отримати пластикові посвідчення поки можуть не всі. Про це повідомляє Дніпроград з прес-конференції у медіа-центрі ‘Мост-Дніпро’.

Начальник відділу по роботі з єдиним державним демократичним реєстром Олена Лимар зазначила, що в новий закон поки що не внесли певні передбачені зміни. Серед них – видача ID-паспортів з 14 років, а також можливість змінити паспорт старого зразка на пластиковий за бажанням.

‘Паспорт у формі картки буде видаватися громадянам України з 14 років. Термін дії – чотири роки. Після 18-ти документ буде видаватися на 10 років. У паспорт буде вмонтований електронний чіп. На ньому – інформація про людину. Щоб її скорегувати, новий документ виготовляти не знадобиться, треба буде лише звернутися в підрозділи міграційної служби’, – пояснила Олена Лимар.

Експерт розповіла, що зараз власниками нового паспорта можуть стати тільки ті, хто отримують його вперше і лише з 16 років.

‘Але не хвилюйтесь, всі зміни планують внести протягом місяця. Якщо все піде за планом, то вже через місяць ID-паспорт зможе отримати будь-який бажаючий’, – наголосила Лимар.

Оформлення паспорта у вигляді пластикової картки безкоштовно для тих, хто отримує його вперше. Після внесення змін до закону, будь-який бажаючий також зможе змінити свій старий паспорт, сплативши при цьому адміністративний збір. За словами Олени Лимар, його вартість ще не визначена.

В Дніпропетровській області на сьогодні пластикові ID-паспорта вже отримали 13 686 осіб.

Источник: http://dniprograd.org

DneprNews.info

Главный редактор новостного портала DneprNews.info

Rate author
Новостной портал Днепра
Add a comment

Будь ласка, оберіть мову для подальшої роботи на сайті